Stránky

pondělí 3. června 2019

Dokumentární filmy o 2. světové válce - DVD 1

 


Vyšlo: 30.08.2007
Cena: 100,- Kč
Vydavatel: InterDomino
Reedice: 04.04.2010 za cenu 49,- Kč



01. Boje o Midway
02. 6 divize námořní pěchoty na Okinave
03. Bojující dáma
04. Hollywood ve válce

Boje o Midway

Ve filmu jsou použity autentické záběry z bojů o dobytí odstrova Midway, které dokumentují v té době největší námořní vítězství v dějinách. Nejde jen o bojové akce, ale jsou zachyceny i lidské osudy, což umocňuje hrdinství vojáků v této bitvě.


Námořní divize v Okinavě

Okinawa byla dějištěm poslední velké bitvy v Pacifiku. Sehrála velmi důležitou úlohu při zásobování nepřátelských jednotek. Japonské loďstvo a letectvo využívaly tento ostrov k přípravě na výboje do Číny, Malajsie a na Karolínské ostrovy. Proto bylo před posledním úderem na Japosnko tento ostrov dobýt a připravit tak Japonce o důležitý strategický bod.


Bojující dáma

Záběry z průběhu bojových operací natočili kameramani válečného námořnictva Spoj. států v roce 1943. Zachycují činnost všech profesí letadlové lodi k dosažení úspěchů v bojových akcích. Na 3000 mužů od pilotů až po kuchaře spojilo své schopnosti a um o čemž svědčí bezsporu tento dokument.

Hollywood ve válce

Pouze málo lidí tuší že americký filmový průmysl se nepodílel jenom na natáčení bojů a příběhu vojáků ve válce Spojených států. Dokumentární filmy, které zde vidíme, natáčeli osobně nejznámější režisréři doby a měli k dispozici v té době nejmodernější pomůcky a profesionální štáb.

Nemalý podíl na tom, že se tyhle filmy tolik odlišují od ostatních filmů natočených o II. světové válce, mají jejich profesionální a umělecké dovednosti.

DVD INFO:
Délka: 142 minut
Zvuk: česky 2.0 DD, maďarsky 2.0 DD
Titulky: maďarsky, slovensky
Obraz: 1.33:1, 4:3, PAL, colour
Region: 2
Formát disku: DVD9

Žádné komentáře:

Okomentovat

Nejnavštěvovanější tento týden